Brak produktów
3200221
Najnowszy, wieloskładnikowy produkt do zastosowania w profilaktyce i pomocniczo w leczeniu zakażeń dróg moczowych,
MULTIURI proszek do rozpuszczania 30 saszetek
Wskazania
MultiURI przeznaczony jest do stosowania przez kobiety, mężczyzn oraz dzieci powyżej trzeciego roku życia.
MultiURI jest najnowszym, wieloskładnikowym produktem firmy +pharma do zastosowania w profilaktyce i pomocniczo w leczeniu zakażeń dróg moczowych, zarówno pierwotnych, jak również nawracających.
MultiURI jest również polecany u wszystkich osób, które chcą wzmocnić naturalne mechanizmy obronne swojego organizmu.
Działanie
D-Mannoza: związek chemiczny należący do grupy cukrów prostych. Odmiana „D” wykazuje działanie przeciwbakteryjne poprzez blokowanie wypustek służących drobnoustrojom do przyczepiania się do nabłonka dróg moczowych. Regularne przyjmowanie D-Mannozy utrudnia kolonizację dróg moczowych przez bakterie chorobotwórcze.
Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei: bakterie (pałeczki kwasu mlekowego) wchodzące w skład naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Te „dobre” bakterie zapobiegają rozwojowi drobnoustrojów chorobotwórczych, wzmacniają układ odpornościowy i zapewniają prawidłowe działanie przewodu pokarmowego.
Laktoferyna: naturalne białko wykazujące działanie przeciwdrobnoustrojowe (pomaga w zwalczaniu bakterii chorobotwórczych, grzybów, pierwotniaków i wirusów). Wspomaga naturalne mechanizmy odpornościowe.
Ekstrakt z owoców żurawiny: zawiera związki chemiczne o działaniu przeciwutleniającym, zmniejsza pH moczu i utrudnia przyczepianie się bakterii do komórek nabłonka w drogach moczowych.
Sposób użycia
Dorośli: 1 – 2 saszetki dziennie
Dzieci: 1 saszetka dziennie
MultiURI powinno być stosowane nie krócej niż przez dwa miesiące.
Skład
Wartość odżywcza |
100 ml (1 saszetka) |
200 ml (2 saszetki) |
Wartość energetyczna |
61 kJ/14 kcal |
122 kJ/28 kcal |
Tłuszcz |
<0,5 g |
<0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
0 g |
Węglowodany |
3,2 g |
6,4 g |
- w tym cukry |
<0,5 g |
<0,5 g |
Sól |
0 g |
0 g |
Błonnik |
<0,5 g |
<0,5 g |
Białko |
<0,5 g |
<0,5 g |
Ekstrakt z owoców żurawiny Vaccinium macrocarpon L. |
250 mg |
500 mg |
- w tym proantocyjanidyny |
62,5 mg |
125 mg |
D-mannoza |
125 mg |
250 mg |
Laktoferyna |
50 mg |
100 mg |
Lactobacillus rhamnosus LGG |
17 mg |
34 mg |
Lactobacillus plantarum |
14 mg |
28 mg |
Lactobacillus paracasei |
5,8 mg |
11,6 mg |