Brak produktów
Kompozycja najwyższej jakości ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC i izolatu białek serwatkowych WPI - CFM® w formie instant.
Składniki:
95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI – CFM® (z mleka)), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości - kwas jabłkowy, kwas cytrynowy (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych), regulatory kwasowości – cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany; emulgator – lecytyna sojowa; sól (dla wszystkich rodzajów smaków czekoladowych), barwniki: koszenila (dla wszystkich rodzajów smaków: truskawkowych, truskawkowo-kiwi, wiśniowych i wiśniowo-bananowych), E 150c (dla wszystkich rodzajów smaków: cookies cream, toffi, czekoladowych, ice coffee, kawowych, capucino, tiramisu, orzechów laskowych), ryboflawina, E 133 (dla wszystkich rodzajów smaków pistacjowych).
Wartość odżywcza | na porcję (35 g) | na 3 porcje (105 g) | w 100 g |
Wartość energetyczna | 566 kJ/134 kcal | 1698 kJ/401 kcal | 1624 kJ/382 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,5 g 0,2 g |
4,4 g 0,7 g |
4,2 g 0,7 g |
Węglowodany w tym cukry |
3,9 g 1,4 g |
12 g 4,2 g |
11 g 4,0 g |
Białko |
26 g | 79 g | 75 g |
Sól | 0,30 g | 0,90 g | 0,86 g |
° W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Aminogram wzorcowy # | w 100 g | w 35 g |
Aminokwasy łącznie | 75000 mg |
26250 mg |
kwas L-glutaminowy | 13575 mg | 4751 mg |
*/**L-leucyna |
7950 mg | 2783 mg |
kwas L-asparaginowy | 8250 mg | 2888 mg |
* L-lizyna |
7200 mg | 2520 mg |
L-prolina |
4125 mg | 1444 mg |
*/** L-walina |
4425 mg | 1549 mg |
*/** L-izoleucyna |
4800 mg | 1680 mg |
* L-treonina |
5025 mg | 1759 mg |
L-alanina | 3750 mg | 1313 mg |
L-seryna |
3450 mg | 1208 mg |
*/*** L-fenyloalanina |
2250 mg | 788 mg |
*** L-tyrozyna |
1950 mg | 683 mg |
L-arginina |
1575 mg | 551 mg |
Glicyna |
1050 mg | 368 mg |
* L-metionina |
1650 mg | 578 mg |
L-histydyna |
1275 mg | 446 mg |
L-cysteina |
1650 mg | 578 mg |
*/*** L - tryptofan |
1055 mg | 368 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
SPOSÓB UŻYCIA: